Jeg elsker SAFRAN!
Det er et super lækker krydderi og den skal ikke kun nydes i de svenske "Lussekatter". Denne cheescake er skøn med en mild smag af safran og brunkager.
En lind smag af safran på en sprød brunkagebund.
Ca 10 - 12 stykker
Bund150 g svenske pepparkakor (men ellers de danske brunkager)75 g smør, usaltet
Fyld4 ægehvider
4 æggeblommer
1 ½ dl sukker200 g friskost, t ex Philadelphia4 dl fløde1 pkt safran, ½ g (meget gerne knust)
Safransgelé2 husblas1 dl sukker1 dl vand¼ g saffran (½ pkt)
Personligt synes jeg den bliver for meget med garnering. Jeg lavede den helt enkel og den bliver ikke for sød .
Garnering brunkager
minimaränger
safranssukker (½ pkt safran knust med sukker)
1.Kom et bagepapir i bund på en springform. rund eller firkantet. 19x19. Spænd kanten på bunden og klip papirkanten væk.
2. Knus pepparkakorna til små krummer i en mikser eller i en foodprocessor.
3. Smølt smør. og bland det sammen med kagekrummerne. Tryk det ud i formen og lad den hvile i fryseren i 1 time.
4. Fyld: Pisk æggeblommer og sukker til et fluffy masse. Kom friskosten i og blande det godt sammen.
5. Pisk fløden sammen med safran og vend det ned i æggemassen. Pisk æggehviden til et skum og vend den forsigtigt i.
6. Kom safranfyldet over bunden og lad den stå i fryseren i et par timer. Den skal være fast så den ikke flyder ud på tallerken eller den flyder ud når du tager kanten af.
7. Safransgelé: Kom husblas i en skål med koldt vand i ca 5 min. Kog sukker, vand og safran i en gryde. Tag gryden af varmen. Kram vandet ud af husblasen og kom den i den varme sukkerlag. rør rundt. Lad gelen køle af lidt og hæld den på kagen. Lad kagen stå i fryeseren et lille stykke tid mere.
Hvis du kommer varm gele på kagen smælter det på toppen og bliver grumset.
8. Tag cheesecaken frem et stykke tid før servering. Garnere den hvis du vil.
Denne opskrift er taget fra Tidningen Hembakat