Kladdkaka - klisterkage

En af mine børns favoritter er "kladdkaka" som bages tit hjemme hos os. Det er en nem, hurtig kage der altid bliver god. Den smager godt uden noget tilbehør men også med tilbehør



Denne kage blir ganske flad og tynd men med en fyldig chokoladesmag...



 Kagen kan se lidt forskellig ud efter smag og behag. 
Vi vil ha at den er lidt klisteragtig.

Du kan servere den med is, vaniljecreme, cremefraiche, bær og andre frugter.
Skal der være til eftermiddagskaffen enkelt og godt eller skal den være til en fest med ekstra tilbehør...



100 g smør
2 æg
2 del rørsukker
1 dl hvedemel (ikke noget bagepulver)
3/4 dl kakao (sigtet)
1 tsk vaniljesukker

ovn 175 C

  • Smelt smør og lad det køle lidt af
  • pisk æg og sukker til et hvidt tykt skum.
  • Kom smør i og rør rundt.
  • Bland mel og kakao i en skål med vaniljesukker og rør det sammen.
  • Kom melblandningen i den anden skål.
  • Bland det godt.
  • Kom dejen i en bageform som er smurt eller med bagepapir i.
  • Bag kagen i ovnen eksakt 24 minutter for en form der er 20 cm i diam. eller 21 minutter for en form som er 23 cm i diam.
  • Denne kage må ikke blive gennembagt og du skal ikke blive forskrækket om kagen er lidt løs. Det skal den være og den sætter sig lidt når den køler af.