Tomatsuppe krydret med chorizopølser





Hjemmelavet tomatsuppe er bare så godt. Tomatsæsonen er nu, frås løs.




4 pers.

2 løg
olivenolie
200g chorizopølse
ca 650 g tomater (du kan også bruge, 
to dåser flåede hakkede tomater med basilikum)
1-2 dl madlavningsfløde (det er smag og behag)
frisk basilikum
salt og peber

  • Hak løg, svits i olie
  • skær chorizopølsen i skiver
  • Kom chorizopølse i gryden og svits lidt sammen med løgen.
  • Kom de flåede hakkede tomater og hakket frisk basilikum i gryden .
  • Hæld 4 dl vand i gryden og lad det simre i ca 10 min.
  • Kom fløden i og lad det simre i yderligere 5 min.
  • Smag til med salt og peber.

    Vi elsker at spise ristet rugbrød til.

    Rugbrødchips:

  • Rugbrødet kan være i tynde tynde skiver, stave eller tern. Bland lidt olie og salt i en skål sammen med rugbrødet.
  • Hæld det ud på en bageplade og kom i ovnen på ca 200C i 10-15 min måske mere hvis du vil ha dem rigtigt sprøde.


    Suppe og dessert hører sammen synes jeg. 
    Nu er jeg så heldig at både have blommer og rabarber i haven. 
    Børnene elsker rabarbertærte og jeg ville prøve noget nyt, en blommetærte så det blev til hele to desserter idag!


     Opskriften til rabarbertærten kan du finde HER







    Opskriften til den nemme blommetærte kan du finde HER