Lottas citronkage



En skøn citronkage med en fin fyldig citronsmag.
Citronkagen er nem at lave MEN OBS den skal laves dagen før, for at citroncremen skal få den rigtige konsistens.



Bund:

ca 20 st firkanter
2 1/2 dl hvedemel
1/2 dl sukker
1 tsk vaniljesukker
150 g rumstempereret smør

Fyld:
3 æg M
2 dl sukker
1/2 dl hvedemel
revet skal af en stor citron (ikke overfladebehandlet)
5 - 6 spsk citronsaft
flormelis at drysse på kagen

Dejen til bunden kan med fordel laves i en foodprocessor.

  • Mel, sukker, hvedemel, vaniljesukker , smør i tern arbejdes hurtigt sammen til en dej.
  • Dejen skal ikke hvile. Du kommer lidt mel på fingrene og flader dejen ud i en firkantet form med en bund der kan tages af (jeg har også prøvet at lavet den i et ildfast fad med bagepapir i bund) ca 20x25 cm stor.
  • Bag bunden i ovn ca 200C 12-15 min.


 I mellemtiden pisker du fyldet.

  • Æg og sukker til et luftigt hvidt skum.
  • Kom hvedemel, citronsaft og skal i skålen med æg og sukker.
  • Hæld fyldet på den bagte bund og bag i 10 min.
  • Citroncremen er løs når du tager kagen ud men den er lige som den skal være.
  • Drys ret meget flormelis på den nybagte kagen (måske med en tesi) og lad den køle helt af. Lad den stå til den næste dag!
  • Næste dag kan du tage kagen ud af formen og skære den i 6x6 cm store firkanter.