
Dette er lige min nye favorit.
En saftig cupcake med en fyldig og rig smag af lakrids, hindbær og hvid chokolade.
12 cupcakes
125 g smør
180 g rørsukker
2 æg
11/2 dl sødmælk
200 g hvedemel
2 tsk vaniljesukker
1/2 spsk bagepulver
2 1/2 spsk groft lakridspulver
300 g frosne hindbær (tages først ud, når de skal bruges!)
200 g hvid chokolade (groft hakket)
CREMET MARENGS:
300 g flormelis
1 1/2 dl æggehvider
lidt groft lakridspulver til drys
ovn 175 C
Pisk smør og sukker sammen til en jævn masse
Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt mellem hvert.
Pisk derefter i nogle minutter, indtil massen er luftig.
Tilsæt mælk og bemærk at dejen begynder at skille - det er meningen.
Tilsæt hvedemel, vaniljesukker, bagepulver og lakridspulver på en gang.
Pisk først på lav hastighed og derefter på høj, indtil dejen er fin og uden klumper.
Læg de frosne hindbær i en frysepose, hold posen forsigtigt lukket med den ene hånd, samtidigt med at du knuser bærrene med en kagerulle eller lignende.
Vend de knuste bær og den groft hakkede chokolade i dejen med en dejskraber.
Fyld dejen i papirforme som står i en muffinform af metal eller silicone, (ca. 2/3 fyldes formen) .
Bag kagerne i ovnen ca 20 minutter.
Tag kagerne ud og lad dem køle af.
Cremet marengs:
Kom flormelis og æggehvider i en skål, og pisk ved høj hastighed i 10 minutter, til massen er helt stiv.
Fyld marengsen i en sprøjtepose, og dekorer dine kager med den.
Husk at bruge marengsen lige efter at du har pisket den ellers falder den sammen!
Drys med lakridspulver.