Denne kartoffelsalat er et hit på bordet til hverdag og til fest. Fetaostens salte smag passer godt som smagsforstærker til kartofler og ovnbagt peber.
1 kg kartofler
1/2 dl olivenolie
2 spsk citronsaft
2 tsk tørret oregano
400 g (ca 3) peberfrugter i forskellige farver
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
salt og peber
50 g sorte oliven (helst med sten)
75 g fetaost, gerne gedefeta
evt. bredbladet persille
Kartoflerne med skral halveres på langs og skæres i smalle både.
De lægges i et ildfast fad og blandes med olie, citronsaft, salt, peber og oregano.
De bages ved 250 grader i ca 40 minutter.
Vend dem undervejs
Peberfrugterne udkernes og skæres i tykke strimler.
Bland dem med olie, hakket hvidløg, salt og peber. De bages samtidligt med kartoflerne i et andet ildfast fad i ca 30 minutter. De skal være let brændte og bagte. Vend også dem undervejs.
Jeg har fået denne opskrift for mange år siden og kan ikke huske hvor den kommer fra. Men pyt med det når den smager sååå godt!
Når kartofler og peberfrugterne er afkølede, vendes de forsigtigt sammen i et fad.
Fetaen skæres ud i tynde flager eller smuldres over og oliverne lægges på til sidst.