En rustik muffin som ikke er for sød.
3 æg
3 1/2 dl rørsukker
2 dl smeltet smør eller vegetabilsk olie
2 dl mælk
2 dl groft speltmel
7 1/2 dl fint speltmel
2 1/2 tsk bagepulver
lidt salt
2 tsk vaniljesukker
300 g friske eller frosne blåbær
evt. havrecrumble til topping (eller lignende mysli)
ovn 200 grader
- Pisk æg og sukker lyst og skummende
- Tilsæt smør/olie og mælk.
- Bland de tørre ingredienser i en skål, og rør dem sammen med æggeblandingen lidt efter lidt.
- Vend forsigtigt i blåbær til sidst.
- Fordel dejen i 12 muffinforme af silikone eller papir.
- Bag dem ca. 20 minutter midt i ovnen.

De smager rigtigt godt når de er lune men du kan også gemme dem et par dage og de er stadig friske.