Speltmuffin med blåbær

En rustik muffin som ikke er for sød.


ca 12 store muffin

3 æg
3 1/2 dl rørsukker
2 dl smeltet smør eller vegetabilsk olie
2 dl mælk
2 dl groft speltmel
7 1/2 dl fint speltmel
2 1/2 tsk bagepulver
lidt salt
2 tsk vaniljesukker
300 g friske eller frosne blåbær

evt. havrecrumble til topping (eller lignende mysli)

ovn 200 grader

  • Pisk æg og sukker lyst og skummende
  • Tilsæt smør/olie og mælk.
  • Bland de tørre ingredienser i en skål, og rør dem sammen med æggeblandingen lidt efter lidt.
  • Vend forsigtigt i blåbær til sidst.
  • Fordel dejen i 12 muffinforme af silikone eller papir.
  • Bag dem ca. 20 minutter midt i ovnen.







De smager rigtigt godt når de er lune men du kan også gemme dem et par dage og de er stadig friske.