Et sidste minutten opslag
Hyldeblomsten er næsten afblomstret men hvis du har et træ med nogle få blomster et eller andet sted er du bare nød til at prøve denne kombination af Hyldeblomst/Rabarber
Jeg glæder mig hvert år til når hylden blomstrer og den første saft skal laves, det er sjovt - den bliver bare så meget bedre når den er hjemmelavet.
MEN i år prøvede jeg også noget nyt - at give saften et opkog, køle den af og satte den i køleskabet et døgns tid, siede hyld og rabarber fra og hældte den i små fryseposer som kunne komme direkte i fryseren
små poser = portionsanretning, så Isklumpen kan lægges i en kande med 1l vand = vupti, kold saftevand!
Jeg har brugt:
20 hyldeblomster
4 stængler rabarber (skær dem i grove stykker)
750g sukker (måske lidt mindre til en lidt syrligere saft)
1 l vand
20-25 g citronsyre
- Kom alle ingredienser (% citronsyre) i en gryde.
- Lad den koge op og småsimre i ca 5-10 min.
- Kom citronsyre i
- Køle af
- Sæt gryden koldt til næste dag
- Si hyld og rabarber fra