Sommerens bedste dessert må være denne! Jeg kan bare sige Mamma Mia!
Den smager himmelskt og er fuld af sommer.
Dette vil blive min nye yndlingssommerdessert og bages MANGE gange i sommer...
6 - 8 personer
KIKSEBUND
260 g Bastongekiks (1 pakke)
75 g smør
1 springform, ca 22 cm i diamater
FLØDEOSTCREME
400g flødeost naturel
2 1/2 dl sukker
1 tsk flydende vanilje (eller korn af 1 vaniljestang)
saft af 2 citroner
saft af 1 limefrugt
3 blade husblas
1/2 l piskefløde
21/2 dl rabarber-jordbær marmelade
KIKSEBUND: Knus kiksene fint (brug gerne en foodprocessor). Smelt smøret ved svag varme, og bland det grundigt med de knuste kiks. Pres kiksemassen godt sammen i bunden af springformen til en fast kagebund. Sæt på køl!
FLØDEOSTCREME: Rør flødeosten blød med sukker, vanilje, citronsaft og limesaft. Læg husblas i blød i koldt vand i ca 5 minutter. Tag den op, og læg den i en kaserolle med det vand, der hænger ved. Smelt husblassen ved svag varme, til den er flydende. Afkøl den en smule og rør den i flødeostcremen.
Pisk fløden til let flødeskum, og vend den i flødeostcremen sammen med marmeladen. Fordel blandingen over kiksebunden i springformen, og sæt cheesecaken i køleskabet i mindst 5-6 timer.
Du kan selvfølgelig også bare lave din egen marmelade og resultatet vil blive en mere intens smag.
(Denne kageopskrift er fundet i et tillæg til et Feminablad)