Cheesecake med rabarber-jordbær marmelade

Sommerens bedste dessert må være denne! Jeg kan bare sige Mamma Mia! 
Den smager himmelskt og er fuld af sommer.
Dette vil blive min nye yndlingssommerdessert og bages MANGE gange i sommer...


6 - 8 personer

KIKSEBUND
260 g Bastongekiks (1 pakke)
75 g smør
1 springform, ca 22 cm i diamater

FLØDEOSTCREME
400g flødeost naturel
2 1/2 dl sukker
1 tsk flydende vanilje (eller korn af 1 vaniljestang)
saft af 2 citroner
saft af 1 limefrugt
3 blade husblas
1/2 l piskefløde
21/2 dl rabarber-jordbær marmelade


KIKSEBUND: Knus kiksene fint (brug gerne en foodprocessor). Smelt smøret ved svag varme, og bland det grundigt med de knuste kiks. Pres kiksemassen godt sammen i bunden af springformen til en fast kagebund. Sæt på køl!

FLØDEOSTCREME: Rør flødeosten blød med sukker, vanilje, citronsaft og limesaft. Læg husblas i blød i koldt vand i ca 5 minutter. Tag den op, og læg den i en kaserolle med det vand, der hænger ved. Smelt husblassen ved svag varme, til den er flydende. Afkøl den en smule og rør den i flødeostcremen.
Pisk fløden til let flødeskum, og vend den i flødeostcremen sammen med marmeladen. Fordel blandingen over kiksebunden i springformen, og sæt cheesecaken i køleskabet i mindst 5-6 timer.

Du kan selvfølgelig også bare lave din egen marmelade og resultatet vil blive en mere intens smag.

(Denne kageopskrift er fundet i et tillæg til et Feminablad)