Dragende citronmåne


En af mine drenges ynglingskage er citronmåne. Jeg har prøvet at bage mange forskellige opskrifter så jeg også kan få en kage som smager godt...
Sif Orellanas citronmåne tager ikke mange øjeblikke at røre sammen. Den er svampet og lækker, samtidigt med en skøn smag af citron og den bliver ikke tør hurtigt, hvis den ikke når at blive spist før.



1 kag/ 10 store stykker
  • 250 g smør
  • 350 g sukker
  • 4 æg
  • revet skal af 2 usprøjtede citroner
  • ca. 325 g hvedemel
  • 1 ½ tsk bagepulver
  • 1,1 dl mælk
Glasur
  • saft af 1 citron
  • ca. 115 g flormelis
ovn  200 grader

Smør en springform på ca. 22 cm i diameter eller brug en rund silikoneform.
Rør sukker og smør sammen i en skål.
Pisk æggene i sammen med den revne citronskal.
Sigt melet og bagepulveret i dejen og rør til sidst mælken i.
Hæld dejen i formen og bag citronmånen midt i ovnen i ca. 35 minutter, til den er gylden og gennembagt.
Mens kagen er i ovnen, røres glasuren sammen. 

Når kagen er færdig, stikkes huller i kagen med en kødnål, så glasuren kan trænge ned i kagen. 
Smør glasuren på den lune kage, og lad kagen køle helt ned. 
Glasuren bliver tynd og sprød. 



Jeg har funde opskriften i et af de hæfter som er udgivet af Sif Orellana Hvis du vil give kagen et ekstra pift, kan du drysse den færdige kage med lidt fintrevet appelsin- eller citronskal.