
Sif Orellanas citronmåne tager ikke mange øjeblikke at røre sammen. Den er svampet og lækker, samtidigt med en skøn smag af citron og den bliver ikke tør hurtigt, hvis den ikke når at blive spist før.
1 kage / 10 store stykker
- 250 g smør
- 350 g sukker
- 4 æg
- revet skal af 2 usprøjtede citroner
- ca. 325 g hvedemel
- 1 ½ tsk bagepulver
- 1,1 dl mælk
Glasur
- saft af 1 citron
- ca. 115 g flormelis
ovn 200 grader
Smør en springform på ca. 22 cm i diameter eller brug en rund silikoneform.
Rør sukker og smør sammen i en skål.
Pisk æggene i sammen med den revne citronskal.
Sigt melet og bagepulveret i dejen og rør til sidst mælken i.
Hæld dejen i formen og bag citronmånen midt i ovnen i ca. 35 minutter, til den er gylden og gennembagt.
Smør en springform på ca. 22 cm i diameter eller brug en rund silikoneform.
Rør sukker og smør sammen i en skål.
Pisk æggene i sammen med den revne citronskal.
Sigt melet og bagepulveret i dejen og rør til sidst mælken i.
Hæld dejen i formen og bag citronmånen midt i ovnen i ca. 35 minutter, til den er gylden og gennembagt.
Mens kagen er i ovnen, røres glasuren sammen.
Når kagen er færdig, stikkes huller i kagen med en kødnål, så glasuren kan trænge ned i kagen.
Smør glasuren på den lune kage, og lad kagen køle helt ned.
Glasuren bliver tynd og sprød.
