Grønkålschips



Hvordan kan jeg løse grønkålsmysteriet...

Mine børn gider ikke at spise alle grøntsager som jeg elsker at servere. 
Det sætter mig i en vanskelig situation når jeg elsker at spise sund grøn mad.

Jeg lavede et tricks og fiksede chips. 
Alt for at få mine børn til at prøve denne gode og næringsrige grønkål.

Lykkedes det.... JA! 2 af 3 børn spiste det.


Ingredienser

en lille bundt frisk grønkål
olivenolie
havsalt

Du kan tilsætte lidt ekstra krydderi med permasanost, chili flager eller sesamfrø 


Tilberedning:
  • ovn 120 grader
  • Skyl grønkålen grundigt og ryst vandet af bladene. For at få det sidste vand af dem brug et viskestykke til at duppe dem tørre.
  • Fjern den store stilk. Del kålbladene i mindre, mundrette stykker.
  • Kom kålen i en stor skål (det er det nemmeste) eller læg det direkte på pladen. Hæld olie over og bland blad og olie sammen, "massere" det ind. Lad være at overhælde med olie.
  • Læg grønkålen på bageplade med bagepapir på. 
  • Tilsæt ikke salt endnu! Så bliver grønkålen blød. Salt skal tilsættes når den er færdigbagt.
  • Det er nu du kan krydre med permasanost, sesamfrø eller chiliflager
  • Bag i ovn ca 30 minutter.
  • Bladene skal være lysegrønne og sprøde. Hvis de bliver brune er de brændte og bliver lidt bitter i smagen.
  • Er du usikker på om de er færdige (måske er de lidt bløde) -  bag dem i yderligere ca 10 minutter. Men hold øje!
  • Det er forskelligt fra ovn til ovn. Jeg har bedst erfaring med varmluftsovn. Det vil nok tage lidt længere med en almindelig ovn.
  • Tag pladen ud og drys med salt. 
  • Vær forsigtig med salt. De kan nemt oversaltes, det har jeg prøvet og det var ikke nogen succes...