Citron og Blåbærfyld er en super lækker kombination. Denne kage blev bagt til min drengs 13 års fødselsdag.
Han har givet den topkarakter.
Det syrlige og søde er et godt makkerpar og skaber en skøn smag.
Klar, parat bag!
Denne kage vil have det bedst med at blive lavet dagen før så den kan nå at sætte sig. Hvis det kniber med tiden så bare et par timer før.
Lagkagebunde
(opskriften er taget fra en amerikansk side og derfor er der de skæve tal)
86 gram smør, rumstempereret
75 gram neutral olie
270 gram sukker
2-3 tsk vaniljesukker, eller 1 tsk vaniljepulver
valgfrit (Revet skrald af en citron)
360 gram hvedemel
1 spsk bagepulver
0,5 tsk salt
240 gram mælk, rumstemperatur
75 gram neutral olie
270 gram sukker
2-3 tsk vaniljesukker, eller 1 tsk vaniljepulver
valgfrit (Revet skrald af en citron)
360 gram hvedemel
1 spsk bagepulver
0,5 tsk salt
240 gram mælk, rumstemperatur
Pisk smør, sukker og olie til et tykt hvidt skum.
Kom vaniljesukker (evt citron) i.
Si hvedemel og bland det sammen med bagepulver og salt i en stor skål.
Pisk på lav hastighed og kom mælk og melblandning i lidt, ad gangen. Det skal bli en smidig dej.
Smør 3 runde springforme (eller kom dem alle i en stor form, jeg har kun en springform)
Smør 3 runde springforme (eller kom dem alle i en stor form, jeg har kun en springform)
Bag i ovn 175 grader, 25- 30 minutter
Lad kagen køle af.
- 3 dl piskefløde
- 1,5 dl lemoncurd
Blåbærfløde
- 3 dl piskefløde
- 1,5 dl blåbærsyltetøj/marmelade
Gelé
- 1,33 dl citonsaft, koncentrat
- 2 husblas
- Gul frugtfarve eller sugarpaste
Dekoration
- 4 dl vispgrädde
- marcipan (vi farvede den blå men det behøver ma jo ikke)
Samle din kage
- Del kagen i tre lagkagebunde.
- Læg en bund i en sprigform og sprøjte lidt mere end halvdelen af lemoncurdfløden på bunden
- Læg en ny bund på og kom lidt blåbærsyltetøj/marmelade på og derefter sprøjt blåbærfløden på
- Læg den sidste bunden på og sprøjte det sidste af lemoncurdfløden på
- Smør toppen af kagen så jævnt du kan med en paletkniv
Lav din gele!
Læg husblas i blød 10 min
Varm 1/2 dl ren citronsaft i en gryde.
Tag husblas op og kram vandet ud af den og opløs den i citronsaften i gryden. Kom den opløste husblas i resten af citronsaften. Farve den gul med sugarpaste. Lad den stå og sætte sig lidt, ca 15 minutter i køleskabet. OBS! den må ikke være varm når du hælder den på kagen.
Hæld forsigtigt gele på kagen og her er der godt at bruge en ske. (gelen skal være ca 3 mm tyk, måske skal du ikke bruge alt?!)
Rul marcipanen ud og sæt den rundt din lagkage
Sprøjt små flødeskumstoppe (roser) rundt kanten og de skal stå meget tæt, ellers løber gelen over/mellem dem og ned over kanten.
Lagkagen skal ind og stå så gelen stivner. gerne natten over.
Lagkagen smager bedst dagen efter!
Hæld forsigtigt gele på kagen og her er der godt at bruge en ske. (gelen skal være ca 3 mm tyk, måske skal du ikke bruge alt?!)
Rul marcipanen ud og sæt den rundt din lagkage
Sprøjt små flødeskumstoppe (roser) rundt kanten og de skal stå meget tæt, ellers løber gelen over/mellem dem og ned over kanten.
Lagkagen smager bedst dagen efter!