Speltkerner er taknemmeligt at have i en salat. Den smager godt, det ser godt ud og det er sundt.
4-6 personer
1 1/2
dl speltkerner
1 rød
peberfrugt, skåret i små tern
1 stor
håndfuld bredbladet persille, hakket fint
lidt
kruspersille som pynt
1
lille rødløg i små tern
1/2
pakke gedefeta
2 spsk
olivenolie
1 tsk
sennep
1 tsk
honning
1 spsk
æbleeddike
groft
salt
friskkværnet
peber
Speltkernene
koges. Gerne lidt kortere tid end der står på pakken. Jeg plejer at
give dem 10-12 minutter, prøv at smag om de er til at tygge men har
lidt bid. De skal lidt åbne sig og svulme lidt op, uden at blive
kogt i smadder. Hæld vandet fra og lad kerne køle lidt af.
Bland
med peberfrugt og rødløg som er skåret i fine tern og smuldr
gedefetaen i. Dressingen laves af olien, eddike, sennep, honning,
salt og peber. Rør det godt sammen med en gaffel. Hæld dressingen
over salaten og rør det hele godt sammen.
Det
er en god nærende salat, som fint kan erstatte kartofler, ris eller
pasta ved et måltid. Vi spiser den som tilbehør til grillretter,
fiskeretter, frikadeller, fiskefrikadeller mv.
Denne
opskrift er fundet på valdemarsro.dk