Fuldkornsrissalat med krydderurter, mandler og parmesan

Jeg elsker når mad ser smuk ud og at farverne er stærke og klare.
Sorte fuldkornsris er et sikkert hit når du vil imponere med udseende og smag.



4 personer

200 g Sorte fuldkornsris
100 g Mandler
2 håndfulde Krydderurter (basilikum/mynte)
100 g Parmesanost, revet
Revet skal af 2 økologiske citroner
100 g Jumborosiner (tranebær med el. uden smag)
2 spsk. Olivenolie
Salt & Peber
Saft af 1 citron
Kog risene efter anvisningen på emballagen. Hæld vandet fra og afkøl.
Rist mandlerne på en tør pande, og hak dem groft.
Hak krydderurterne.
Vend ris med mandler, krydderurter, parmesanost, revet citronskal, rosiner og olie.
Smag salaten til med salt og peber og dryp citronsaft over.

Man kan vælge at servere rosiner (min favorit er tranebær og dem med smag er fine), parmesanost og mandler ved siden af,da der kan være nogle som ikke kan lide det blandet sammen
salaten smager godt til alt slags kød men er også god alene. Måske kan man putte nogle parmaskinkeskiver i (som har været ristet i ovn)
Velbekomme…
Denne opskrift er fundet på nettet fra BoligLiv 3/2010 billedet er også derfra.